Tekne ve Gemilerde Elektrik Döşeme ve Elektronik Uygulamaları:
Planlama Aşaması: Teknelerin veya gemilerin tipi, boyu ve ekipmanlarına göre yük hesabı yapılarak elektrik ve elektronik donanımın seçimi yapılır. Ahşap, fiberglas gibi teknelerde izolasyon çok sorun teşkil etmezken, metal gövdeli teknelerde/gemilerde ayrıca planlanması gerekmektedir. Ekipmanlarda izolasyondan başka su geçirmezlik ve titreşimlerden etkilenmeme de büyük öneme haizdir. Jeneratörler ve dağıtım panolarının teknelere yerleştirilmesinde yük hesabının en iyi şekilde yapılması gerekmektedir.
Projelendirme Aşaması: Planlama aşamasından sonra projelendirme gelir. Projelendirme esasen planlananların teknik ve bilimsel veri ve analiz yöntemleriyle şematize edilmesi ve yazıya dökülmesidir. Projelendirme, tekne/gemi için hazırlanan teknik şartnameye uygun şekilde yapılır. Kabloların tipi ve kesitleri, hangi kanallardan geçeceği, ana dağıtım ve kontrol panolarının yeri, konumu belirlenir. Marin tipi yangına dayanıklı özel kablo ve ekipmanların kullanılması hayati öneme sahiptir.
Uygulama Aşaması: Projendirme aşamasından sonra sıra uygulamaya gelir. Kağıt üzerinde doğru ve düzgün gözükenler, uygulamaya gelince çok farklı olabilmektedir. Bu yüzden uzman bir ekibin bu işi itinayla yapması gerekmektedir.